ГоловнаЕкономікаДержава

Рада повернула фінансування ПТУ з держбюджету

Законопроект підтримали 305 нардепів

Рада повернула фінансування ПТУ з держбюджету
Фото: vpu21.if.ua

Верховна Рада повернула систему фінансування професійно-технічних училищ (ПТУ) з державного бюджету.

За ухвалення відповідного законопроекту проголосували 305 депутатів за мінімально необхідних 226.

Закон передбачає, що кошти на підтримку підготовки робітничих кадрів скеровують на оплату поточних витрат ПТУ державної та комунальної власності, які надають послуги з підготовки кваліфікованих кадрів на умовах державного замовлення.

У разі забезпечення в повному обсязі потреби в поточних витратах на бюджетний період за рахунок зазначеної субвенції та при відсутності простроченої бюджетної заборгованості за захищеними видатками ця субвенція може спрямовуватися на їх капітальні витрати. При цьому така субвенція може спрямовуватися на реалізацію заходів щодо оптимізації мережі ПТУ.

У держбюджеті затверджуються обсяги фінансування окремо для Криму, обласних і міських бюджетів. У складі зазначеної субвенції передбачається резерв коштів у розмірі 1% загального обсягу субвенції для здійснення неврахованих витрат.

Залишки коштів на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів і використовуються в наступному бюджетному періоді з урахуванням цільового призначення субвенції і на оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів.

Нагадаємо, раніше Рада прийняла закон, який передбачає безкоштовне забезпечення школярів підручниками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram