ГоловнаЕкономікаДержава

Фірма, яка виграла тендер УДЦР на 72 млн грн, пов'язана з партнером доньки Яреми і дружиною голови міграційної служби

Прозорість проведення тендера викликає питання.

Фірма, яка виграла тендер УДЦР на 72 млн грн, пов'язана з партнером доньки Яреми і дружиною голови міграційної служби
Фото: www.centralgadget.com

Компанія "Діалінк", яка виграла тендер "Українського центру радіочастот" на 72 млн гривень на розробку бази даних перенесених номерів, що необхідна для послуги збереження номера в разі зміни мобільного оператора, пов'язана з екс-начальником охорони Петра Порошенка, який до того ж засвітився не в одному скандалі, пишуть "Наші гроші".

За результатами розслідування журналісти дійшли висновку, що тендер проводили винятково під компанію "Діалінк", яка заявила про бажання поставити програму литовської фірми "Mediafon", через чітко прописані "під литовців" технічні характеристики. Так від тендера було відсторонено вітчизняні компанії, а також китайську "Хуавей Україна", ціна заявки якої становила 27 млн грн, що втричі дешевше за нинішню (її виключили під приводом фінансової неспроможності), пише видання.

Примітно, що незадовго до оголошення результатів тендера в "Діалінк" змінився склад засновників. У реєстрі на сьогодні вказані лише маловідомі Тетяна Нечипорук і Сергій Халимоненко. При цьому інтерес викликають ті, хто вийшов зі складу керівництва - Геннадій Ільїн і Лариса Ямчукова.

Геннадія Ільїна називають екс-начальником охорони Петра Порошенка. Він - екс-депутат Київради від "Солідарності", має бізнес у сфері нерухомості, володіє приміщенням у торговому центрі на проспекті Перемоги разом із донькою екс-генпрокурора Віталія Яреми.

Ларису Ямчукову називають дружиною голови Державної міграційної служби Сергія Радутного.

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання зв'язку та інформатизації 31 липня 2015 року затвердила порядок надання послуг із перенесення абонентських номерів (MNP). Щоб змінити оператора, зберігши звичний номер, абоненту потрібно буде звернутися з письмовою заявою в пункт обслуговування абонентів або заповнити анкету на сайті оператора.

Практичне надання послуги буде можливим після створення Українським державним центром радіочастот спеціальної бази даних і підключення до неї операторів телекомунікацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram