ГоловнаЕкономікаДержава

Міненерго перевірить відомості про постачання антрациту з Донбасу під виглядом вугілля з ПАР

"Українська правда" стверджує, що паливо продають люди Медведчука.

Міненерго перевірить відомості про постачання антрациту з Донбасу під виглядом вугілля з ПАР
Сухогруз Bulk China с партией угля в порту "Южный"

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин прийняв рішення про проведення позапланових внутрішніх аудитів компаній "Центренерго" і "Укрінтеренерго".

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Причиною перевірок названо бажання "досліджувати питання, порушені в ЗМІ".

Мета перевірок: з'ясування законності укладених контрактів на імпорт вугілля, відповідність декларованих обсягів фактично поставленим, наявність сертифікатів якості та походження вугілля і визначення якісних показників вугілля, яке фізично розміщені на складах, а також з'ясування цінових параметрів поставок.

"Результати аудиту дадуть можливість міністру енергетики аргументовано доповісти громадськості щодо резонансних питань імпорту вугілля на підприємства державної генерації, ґрунтуючись на відповідних документах. У разі виявлення порушень законодавства матеріали буде передано в правоохоронні органи для відповідної оцінки", - сказано в повідомленні.

Одночасно Демчишин звернувся до керівництва Укрінформ і СБУ з проханням також відреагувати на резонансну інформацію щодо поставок імпортного вугілля на підприємства державної генерації.

Очевидно, йдеться про розслідування "Української правди", в якому стверджується, що під виглядом вугілля з ПАР люди, наближені до Віктора Медведчука, продають антрацит з окупованого Донбасу.

На початку грудня морським шляхом в Україну було доставлено 168 тисяч тонн вугілля з ПАР. Прибуття наступної партії вугілля в обсязі 85 тисяч тонн очікують наприкінці січня 2016 року. Поставка вугілля здійснюється згідно з двосторонньою угодою на поставку антрацитового вугілля з ПАР, укладеною між ПАТ "Центренерго" і міжнародним трейдером Mercuria Energy Trading SA (Швейцарія) наприкінці вересня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram