ГоловнаЕкономікаДержава

Творці ProZorro вирішили залишитися в МЕРТ

При цьому команда реформи держзакупівель висловила підтримку Абромавичусу і Нефьодову.

Творці ProZorro вирішили залишитися в МЕРТ
Фото: facebook.com/OleksandrStarodubtsev

Команда реформи публічних закупівель в Україні (департамент державних закупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі, ДП "Зовнішторгвидав України" і офіси в системі електронних закупівель Prozorro) вирішила не йти у відставку слідом за міністром економіки Айварасом Абромавичусом і своїм безпосереднім керівником, заступником міністра економіки Максимом Нефьодовим. Про це написав у своєму Фейсбуці керівник департаменту державних закупівель МЕРТ Олександр Стародубцев.

За його словами, в четвер люди, які працюють над реформою держзакупівель, зібралися для обговорення, що робити далі.

"За результатами, розійшовшись з роботи в 10 вечора, ми сформували позицію нашої команди:

1. Команда реформи публічних закупівель в Україні (департамент МЕРТ, ДП "Зовнішторгвидав" і офіси #Prozorro) - абсолютно підтримує, хворіє і переживає за міністра економіки України Айвараса Абромавичуса, його заступників і в першу чергу нашого керівника Максима Нефьодова.

2. Ми теж прийшли у владу з єдиною метою - довести, що реформи в Україні можливі.

3. Наші цінності абсолютно збігаються.

4. І ми також дуже сильно засмучені тими процесами, що відбуваються в нашій країні, пов'язаними з саботажем багатьох реформ і корупцією.

Але ми ПРОДОВЖУЄМО ПРАЦЮВАТИ на своїх місцях і штовхати одну з небагатьох реформ в Україні, що успішно розвивається. Ми щиро вважаємо, що без команди міністра та Макса хід нашої реформи може серйозно загальмувати. Це не викликає в нас радості, але ми готові йти до кінця", - написав Стародубцев.

 

Нагадаємо, 3 лютого Абромавичус подав у відставку, звинувативши одного з лідерів БПП Ігоря Кононенка в спробі підім'яти під себе МЕРТ. Слідом за ним у відставку пішли і всі його заступники - Юлія Ковалів, Юлія Клименко, Наталія Микольська та Максим Нефьодов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram