ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк повідомив про зростання економіки у четвертому кварталі 2015 року

ВВП України вперше після приходу нової влади зріс

Яценюк повідомив про зростання економіки у четвертому кварталі 2015 року
Фото: dokument.pp.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що ВВП України у четвертому кварталі 2015 року вперше виріс.

"Не дивлячись на те, що країна втратила п'яту частину своєї економіки, у результаті російської військової агресії втратила Крим, частину Донецької та Луганської областей, вперше у четвертому кварталі минулого року отримано економічне зростання", - сказав він, виступаючи у Верховній Раді.

Слова прем'єра про те, що ВВП виріс вперше, свідчать про зростання української економіки в четвертому кварталі не порівняно з третім, а порівняно з четвертим кварталом 2014 року.

Так, за офіційною статистикою Держстату, у третьому кварталі 2015 року економіка України показала зростання на 0,5% порівняно з другим кварталом. При цьому порівняно з третім кварталом 2014 року ВВП впав на 7,2%.

У четвертому кварталі 2014 року ВВП України знизився на 14,8% порівняно з аналогічним періодом 2013 року. Це падіння було значно глибшим, ніж у попередніх періодах (у третьому кварталі 2014 року - на 5,4%, у другому - на 4,5%, у першому - на 1,2%).

У звіті Кабінету Міністрів, поданому в парламент у понеділок, йдеться, що у четвертому кварталі 2015 року має бути збільшення ВВП в розрахунку до попереднього кварталу на 0,2%. У цілому економіка України у 2015 році скоротилася на 10,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram