ГоловнаЕкономікаДержава
Спецтема
Россия

Глазьєв заявив про збитковість промисловості Росії

Ситуація неконтрольована

Глазьєв заявив про збитковість промисловості Росії
Фото: kgz.rs.gov.ru

Обсяг закредитованості російського промислового сектору становить близько половини всіх обігових коштів підприємств, заявив на першому засіданні тимчасової комісії Ради Федерації з моніторингу економічного розвитку радник президента Росії Сергій Глазьєв, повідомляє Русская служба Би-би-си.

За інформацією економіста, частка прибутку, яку підприємства скеровують на погашення відсотків, вже перевищує 100%. Тож промисловий сектор Росії функціонує собі в збиток, вважає він.

Раніше про скорочення прибутку промислового комплексу і зростання кредиторської заборгованості повідомляло міністерство економічного розвитку.

Зокрема, із жовтневого звіту випливає, що кредиторська заборгованість організацій промислового комплексу із січня 2014 року по жовтень 2015 року збільшилася майже на 1,5 трлн рублів, перевищивши 6 трлн рублів.

"Про які тенденції економічного розвитку при цьому говорить [голова Мінекономрозвитку] пан Улюкаєв, я не розумію. Ситуація неконтрольована", - заявив сенаторам радник президента Росії.

Із рентабельністю в машинобудуванні на рівні 2% важко очікувати інвестицій у сектор, оскільки гроші можна направити на біржові спекуляції, де рентабельність вищою в багато разів, зазначив Глазьєв.

Нагадаємо, голова ради директорів Інституту аналізу політичної інфраструктури Росії Євген Тунік запропонував внести поправки в Конституцію РФ і відмовитися від проведення парламентських і президентських виборів на період дії санкцій і економічної кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram