ГоловнаЕкономікаДержава

Павленко розраховує активізувати співпрацю з Канадою в агросекторі

Міністр АПК чекає запуску зони вільної торгівлі

Павленко розраховує активізувати співпрацю з Канадою в агросекторі
Фото: Макс Требухов

Міністр аграрної політики Олексій Павленко у вівторок провів зустріч з послом Канади Романом Ващуком, на якій обговорювалися перспективи активізації співпраці між країнами в сільському господарстві.

"Міністерство високо оцінює підтримку Канади в галузі сільського господарства, в тому числі через реалізацію низки спільних проектів технічної допомоги. У нас є всі підстави сподіватися на успішне завершення існуючих і відкриття нових спільних проектів співпраці в агросекторі, в першу чергу - проектів, спрямованих на підтримку малого і середнього бізнесу, розвиток сільських територій та створення кооперацій на селі", - цитує міністра прес-служба МінАПК.

Наразі товарообіг України з Канадою становить 25,4 млн доларів, з яких на український експорт припадає лише 3,4 млн доларів. Його основу складають зернові, мед, продукти переробки овочів, вершкове масло і згущене молоко. Павленко сподівається, що запуск зони вільної торгівлі між Україною та Канадою дозволить збільшити обсяги експортних товарів. За його словами, Україна також розраховує розширити їхній список.

"Ми відчуваємо велику підтримку з боку міжнародних організацій та міжнародної спільноти у впровадженні реформ. Сьогодні, як ніколи, нам потрібна ця підтримка. Загальна синхронізація і мобілізація ресурсів - те, що прискорить процес реформування агросектору, а потім - зробить його привабливим для інвесторів", - сказав Павленко.

Нагадаємо, угоду про ЗВТ між Україною і Канадою мають підписати протягом 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram