ГоловнаЕкономікаДержава

Співробітники "Київгазу" звернулися до Президента по допомогу

Компанія побоюється рейдерської атаки.

Співробітники "Київгазу" звернулися до Президента по допомогу
Фото: EPA/UPG

На вимогу майже двох тисяч працівників компанії "Київгаз" 18 лютого 2016 року було проведено загальні збори колективу, на яких працівники компанії виступили з критикою інформаційної кампанії проти ПАТ "Київгаз" і прийняли рішення звернутися до керівництва держави та міста Києва. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Так, під час загальних зборів було наголошено, що протягом останніх декількох місяців компанія отримала кілька сотень індивідуальних звернень працівників "Київгазу". Усі вони висловлювали застереження щодо постійних і систематичних провокаційних заяв у ЗМІ і погроз з уст різних публічних осіб, які звинувачували компанію в порушенні законодавства і буквально закликали до фізичного захоплення компанії.

На зборах обговорювали ризики у зв'язку з можливими цілеспрямованими кроками з боку недоброзичливців для створення надзвичайних ситуацій, диверсій або навіть терактів на газових мережах Києва. Колектив розцінює розпалювання конфлікту навколо компанії як атаку для агресивного поглинання з подальшою зміною менеджменту підприємства. І все це має ознаки однозначного рейдерського поглинання компанії "Київгаз", йдеться в повідомленні.

На думку співробітників, це означає ніщо інше, як готовність ряду політичних і економічних сил поставити під загрозу стабільне і безпечне газопостачання столиці України.

У зв'язку із цим колектив компанії "Київгаз" схвалив звернення до президента України Петра Порошенка і голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка. Зокрема колектив компанії звертає увагу на те, що систематичні конфлікти і напади на компанію є відверто навмисними і кримінальними діями.

"Інформаційна "чорна" кампанія проти компанії "Київгаз", яка останнім часом загострилася і почала набувати рис "мас-медійного тероризму", змусила колектив компанії звернутися до Президента України Петра Порошенка з проханням взяти під особистий контроль ситуацію створення штучного корпоративного конфлікту. Також працівники "Київгазу" попросили голову Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка терміново реагувати на будь-які провокації навколо компанії "Київгаз", - йдеться в повідомленні.

Однак, за даними прес-служби, більшість часу на загальних зборах було присвячено питанням фінансово-господарської діяльності компанії "Київгаз". Саме про техніко-економічні результати компанії зазвичай воліють не згадувати ініціатори "чорних" інформаційних компаній, зазначають у повідомленні.

Зокрема, за даними компанії, підприємство сплатило податки в повному обсязі. За п'ять років сума вкладень у реконструкцію газотранспортної мережі міста Києва, яка не є власністю ПАТ "Київгаз", перевищує 100 мільйонів гривень. ПАТ "Київгаз" стало єдиним міським газовим підприємством в Україні, яке повністю погасило борг перед НАК "Нафтогаз України".

"Наразі компанія "Київгаз" практично повністю реалізувала комплексну модернізацію системи постачання газу столиці. Протягом п'яти років (2010-2015 рр.) була здійснена повна заміна технологічного обладнання та виконано капітальний ремонт 189 газорегуляторних пунктів (ГРП) - усього 190 ГРП. На 26,8% знизилася аварійність завдяки масовій заміні застарілих регуляторів тиску, що в рази зменшило появу ситуацій із завищенням і заниженням тиску, а також витоків газу в системі газопостачання міста Києва. Якщо у 2014 році сталося 128 аварій, то у 2015 році їх кількість зменшилася до 22", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням прес-служби, висновками НКРЕКУ в акті від 22.05.2015 №80 відзначено позитивні результати діяльності, відсутність заборгованості на період перевірки, відсутність негативних результатів, отримання прибутку, належний облік, надійний і безаварійний стан виробництва, відповідне використання коштів спецрахунку, відсутність недостовірної інформації, вирішені питання за зверненнями громадян. Крім того, за даними прес-служби, у 2016 р. показники роботи ПАТ "Київгаз" високо оцінені економічним відділом Посольства США в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram