ГоловнаЕкономікаДержава

НАБУ розслідує заяву Абромавичуса про корупцію на ОГХК

Титанову сировину продавали структурі Жванії за заниженою ціною

НАБУ розслідує заяву Абромавичуса про корупцію на ОГХК
Давид Жвания
Фото: Макс Левин

Національне антикорупційне бюро 14 січня почало розслідування за заявою міністра економіки Айвараса Абромавичуса про корупцію на держпідприємстві "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Про це стало відомо з ухвали Солом'янського райсуду Києва від 16 лютого, оприлюдненої в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Абромавичус стверджує, що посадові особи ОГХК уклали договори про постачання продукції за заниженою вартістю. У результаті треті особи отримали вигоду понад 100 млн грн.

Йдеться про постачання титанової сировини компанії Bollwerk Finanzierungs-und Industriemanagement за дев'ятьма контрактами, укладеними протягом січня-вересня 2015 року. Загальна сума поставленої продукції становила 688 млн грн.

При цьому вартість поставленої продукції нижча за ринкову ціну на 15-55%, за якою аналогічна продукція поставлялася іншим суб'єктам господарювання.

Слідчі НАБУ попросили у суду доступ до рахунків ОГХК в Діамантбанку, куди переказувала гроші Bollwerk, і суд їхнє прохання задовольнив.

Як пише нардеп Сергій Лещенко у своєму фейсбуці, австрійська компанія Bollwerk пов'язана з колишнім нардепом Давидом Жванією. Він контролює і Діамантбанк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram