ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін затвердив перелік товарів для допомоги в АТО, з яких не сплачується податок

Перелік містить 521 позицію

Кабмін затвердив перелік товарів для допомоги в АТО, з яких не сплачується податок
Фото: Предоставлено Юлией Шаповаловой

Кабінет Міністрів України затвердив перелік товарів і послуг, закупівля яких для благодійної допомоги в АТО або сім'ям учасників АТО звільняється від сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Відповідну постанову Кабміну №112 від 24 лютого оприлюднено 3 березня.

Перелік містить 521 позицію і включає продукти харчування, чай, каву, тканини, одяг, засоби гігієни, шини, послуги мобільного зв'язку та інтернету, стрілецькі приціли, тепловізори, лазерні далекоміри, пересувні військові ремонтні майстерні, засоби радіаційної розвідки і дозиметри, обладнання для пошуку вибухових пристроїв, ліхтарі, бронежилети, бронещити, шоломи, вибухозахисні ковдри і сумки, технічні засоби охорони (обладнання та комплектуючі до систем санкціонованого доступу, відеоспостереження та охоронна сигналізація).

Нагадуємо, за результатами соцопитування Інституту Горшеніна, волонтери, громадські організації та армія користуються найбільшою довірою серед українців. Волонтерам довіряють 71,3% і не довіряють всього лише 19,4% опитаних. Громадським організаціям довіряють 49,2% і не довіряють 34,4%. Рівень довіри до армії сягає майже 49%, при цьому їй не довіряють 43% населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram