ГоловнаЕкономікаДержава

ДФС відзвітувала про перевиконання плану митницями

Гроші направили на розвиток інфраструктури регіонів

ДФС відзвітувала про перевиконання плану митницями
Фото: facebook.com/SFSofUkraine

Державна фіскальна служба України завдяки перевиконанню плану надходжень митницями за січень-лютий 2016 року направила в регіони на розвиток інфраструктури 408,3 млн. гривень.

Таку інформацію опублікували на сторінці ДФС у фейсбуці.

При цьому в повідомленні зазначено, що за весь період експерименту (з вересня) сума, направлена на розвиток інфраструктури в регіонах завдяки перевиконанню плану надходжень митницями ДФС становить майже 954,7 млн грн.

Тільки у лютому на розвиток соціальної сфери пішло 332,2 млн грн. "У лютому 2016 року митниці Державної фіскальної служби далі показують перевиконання: Київська міська - на 340 млн грн, Волинська - на 121,6 млн грн, Львівська - на 96,7 млн грн, Одеська - на 60, 2 млн грн, Чернівецька - на 45,2 млн грн", - інформує ДФС.

Фото: facebook.com/SFSofUkraine

"Експеримент показав дуже позитивні результати, які можна буде використовувати в інших регіонах, зважаючи на значне перевиконання, яке показали інші митниці. Наприклад, тільки в лютому Київська обласна митниця перевиконала індикативи на 600 млн грн (123,4%). Це забезпечило рекордне перерахування митних зборів до Державного бюджету України на загальну суму 3,22 млрд грн", - зазначають у ДФС.

"За січень-лютий 2016 року загальне перевиконання показників ДФС становить вже понад 8 млрд грн", - йдеться також у повідомленні.

Нагадаємо, в серпні минулого року Верховна Рада ухвалила Закон України, згідно з яким у вересні почався експериментальний проект. За умовами експерименту, 50% коштів, отриманих від перевиконання плану надходжень митних платежів, спрямовуються на відновлення інфраструктури регіону. Було визначено 4 експериментальні області (Волинська, Чернівецька, Львівська та Одеська), які першими почали реалізацію експерименту. Цього року до експерименту долучився Київ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram