ГоловнаЕкономікаДержава

МЕРТ: держпідприємства саботують наказ проходити міжнародний аудит

Ухвалену 2015 року постанову виконують зі скрипом.

МЕРТ: держпідприємства саботують наказ проходити міжнародний аудит
Фото: www.holiday-invest.ru

Менш ніж десять державних підприємств зі 150 виконали наказ уряду пройти міжнародний аудит, повідомила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.

"Фактично на сьогодні ми маємо тільки шість компаній зі 150, які за 2014 рік уже мають підтверджену аудиторами фінансову звітність", - сказала вона на засіданні уряду в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними, поданими на слайді під час виступу Ковалів, аудит пройшли сім підприємств: "Центренерго", "Нафтогаз України", "Державна продовольчо-зернова корпорація України", "Укргідроенерго", "Турбоатом", "Укрзалізниця" і Одеський морський торговельний порт.

Як зазначила Ковалів, це ті компанії, для яких аудит є обов'язковим, тому що вони працюють із міжнародними фінансовими організаціями й отримують міжнародні кредити.

За її словами, на сьогодні 10 компаній підписали контракти на аудит, 13 проходять необхідні процедури, інші саботують.

"Тож практично половина держпідприємств фактично саботують проведення міжнародного фінансового аудиту", - констатувала заступник міністра.

Уряд у середини 2015 року ухвалив постанову, яка зобов'язала всі найбільші держпідприємства країни проходити щорічний аудит. Його мали проводити топові аудиторські компанії.

Позачергове засідання уряду в п'ятницю присвячене заслуховуванню результатів перевірки фінансово-економічних показників найбільших українських державних компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram