ГоловнаЕкономікаДержава

Київський іподром повернуть у комунальну власність міста

Суд підтвердив, що будівлю продали незаконно

Київський іподром повернуть у комунальну власність міста
Фото: Макс Левин

Київський апеляційний господарський суд підтвердив, що будівлю столичного іподрому продали незаконно.

Про це повідомляє офіційний сайт столичної прокуратури.

"Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення господарського суду Києва, яким задоволено позов прокуратури міста Києва про визнання недійсним договору купівлі-продажу будівлі головного корпусу б. Ж по просп. Академіка Глушкова, яка перебуває на балансі комунального підприємства "Київський іподром", - йдеться в повідомленні.

Суди, що розглядали позов, погодилися з доводами прокурора про порушення порядку приватизації зазначеного майна і фактичного непроведення аукціону, що стало підставою для визнання договору недійсним.

Як зазначають у прокуратурі, будівлю головного корпусу столичного іподрому загальною площею понад 2,5 тис. кв. м повернуть у комунальну власність.

Нагадаємо, 2009 року Київрада передала КП "Київський іподром" 38,351 га землі під реконструкцію іподрому і будівництво адміністративно-готельно-житлового комплексу з вбудовано-прибудованими приміщеннями торговельного та громадського призначення з підземним і наземним паркінгами.

2014 року тодішній голова КМДА Володимир Бондаренко заявив, що на місці Київського іподрому можуть побудувати торговий центр IKEA.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram