ГоловнаЕкономікаДержава

Яценюк доручив перерахувати українцям платіжки за газ і повернути гроші

Рішення про нарахування нормативу 6 кубометрів - незаконне, зазначив прем'єр

Яценюк доручив перерахувати українцям платіжки за газ і повернути гроші
Фото: Макс Левин

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зажадав від підприємств газопостачання перерахувати платіжки українським споживачам, у яких немає лічильників, відповідно до нормативів 4,4 кубометра газу на місяць.

Про це заявив він на засіданні Кабінету Міністрів, повідомляють на сайті уряду.

"Підприємства газопостачання почали виставляти домогосподарствам, в яких немає лічильників, підвищений тариф із розрахунку 6 кубометрів газу на одну особу на місяць для домогосподарств із газовою плитою і 18 кубометрів на людину в місяць - з газовою плитою і колонкою. Уряд прийняв постанову, якою встановлюється норматив - 4,4 і 14 кубометра відповідно", - зазначив Яценюк.

"Я вимагаю негайно перерахувати (нормативи, - ред.) і повернути людям гроші", - додав прем'єр.

Він також наголосив, що рішення про нарахування нормативу 6 кубометрів не відповідає постанові Кабінету Міністрів, тобто є незаконним.

"Це суперечить постанові уряду, прийнятій минулого року. Але суд скасував це рішення, і таким чином зараз підприємства з газопостачання прийняли відповідні рішення... Залежно від домогосподарства, це від 195 до 1800 гривень за період опалювального сезону, які незаконно хочуть отримати з громадян і зарахувати до доходів облгазів", - пояснив Яценюк.

Нагадаємо, один кубометр газу для споживачів, які не використовують його для опалення, становить 7,2 гривні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram