ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР інвестує в Україну близько 1 млрд євро за наявності реформ

Чакрабарті закликав новий український уряд продовжувати реформи

ЄБРР інвестує в Україну близько 1 млрд євро за наявності реформ
Фото: http://network.civilservicelive.com

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір інвестувати в українську економіку близько 1 мільярда євро в 2016 році.

Про це розповів президент ЄБРР Сума Чакрабарті в інтерв'ю "Голосу Америки".

"У 2014 році багато компаній постраждали від рецесії. Ми вирішили надати їм робочий капітал, щоб вони просто продовжували працювати, не зачинилися. Загалом ми плануємо і в цьому році інвестувати близько 1 млрд, хоч у нас поки і немає чітко визначеної цифри, але за наявності реформ", - зазначив Чакрабарті.

Він також нагадав, що ЄБРР давно співпрацює з Україною і вважає її одним із найбільших ринків.

"Ми давно інвестуємо в Україну, у нас були вдалі проекти, але країна не робила системних змін. У початку 2013 року ми вирішили, що так далі тривати не може. Але після Майдану ми вирішили підтримати реформаторів високим рівнем інвестицій. Україна стала нашим найбільшим ринком, після Туреччини - 1 млрд 200 млн у 2014 році і 1 млрд євро в 2015-му", - додав він.

Говорячи про новий український Кабінет Міністрів, Чакрабарті зазначив, що готовий співпрацювати з будь-яким урядом, який буде відданий реформам.

"Я ще повинен зустрітися з новим урядом. Планую бути в Києві на 30-ту річницю Чорнобильської катастрофи. Основне питання для нас - відданість реформам. У нас були чудові стосунки з Наталією Яресько. Вона була видатним міністром фінансів. Але для нас у ЄБРР особистості - не основне. Зараз ми будемо мати справу з новим урядом і міністром фінансів і хочемо переконатися, що вони будуть продовжувати реформи за підтримки прем'єра та президента. Ось про що ми будемо говорити в Києві", - сказав президент ЄБРР.

Нагадаємо, ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Станом на середину березня 2016 року банк узяв на себе зобов'язання з надання понад 11 млрд євро в рамках 363 проектів у країні.

Раніше ЄБРР також виділив €75 млн під кредити на утеплення українських будинків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram