ГоловнаЕкономікаДержава

Трьох колишніх топ-менеджерів шахти "Краснолиманська" відправили під суд

Начальство держпідприємства звинувачують у розтратах

Трьох колишніх топ-менеджерів шахти "Краснолиманська" відправили під суд
Фото: don.gp.gov.ua

Слідче управління прокуратури Донецької області передало до суду кримінальні провадження стосовно трьох колишніх топ-менеджерів держпідприємства "Вугільна компанія "Краснолиманська".

"Під час досудового розслідування прокуратура зібрала достатньо доказів провини посадових осіб, які постійно конкурували між собою в питанні зайняття посади генерального директора вказаного підприємства з метою отримання повного контролю над видобутком і продажем вугілля", - йдеться у повідомленні прокуратури.

"Встановлено, що один із чиновників протягом 2012-2013 років внаслідок завищення вартості послуг з вантажоперевезень скоїв розтрату державних коштів на суму майже 200 тис. грн", - йдеться в повідомленні. Наступний керівник держпідприємства і його заступник, зловживаючи службовим становищем, незаконно заблокували, а потім заволоділи основними коштами ТОВ "Краснолиманське", з яким мали угоду про спільну діяльність, на загальну суму майже 40 млн грн.

Надалі генеральний директор проводив незаконні роботи з видобутку кам'яного вугілля на ділянках надр, що знаходяться у віданні цього ТОВ, а також підробив документи, згідно з якими воно нібито доручило ДП "Вугільна компанія "Краснолиманська" виконання робіт з видобутку кам'яного вугілля.

Усіх трьох підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4, ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Нагадаємо, 16 жовтня 2015 року співробітники Служби безпеки України затримали генерального директора ДП "Краснолиманська" Костянтина Кисельова, а також його попередника Олексія Козлова.

Заступника Кисельова Євгена Костеннікова затримали через кілька днів після цього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram