ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман заступився за голову "Укргазвидобування"

Прем'єр не вважає, що менеджмент газовидобувної компанії потрібно міняти.

Гройсман заступився за голову "Укргазвидобування"
Олег Прохоренко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман не бачить підстав для звільнення голови державної газовидобувної компанії "Укргазвидобування" Олега Прохоренка.

"На мою думку, сьогодні номіновано менеджмент, який немає підстав зміщувати", - сказав він журналістам.

При цьому прем'єр виключив приватизацію "Укргазвидобування".

"Приватизація компанії неможлива", - сказав він.

Прем'єр зазначив, що планів приватизації компанії немає і не буде.

Гройсман наголосив, що не допустить спроб порушити систему роботи компанії, але якщо правоохоронці мають питання до компанії, то вони повинні цивілізовано їх поставити і цивілізовано отримати відповідь.

Нагадаємо, 11 травня співробітники Служби безпеки та Генеральної прокуратури провели обшуки в головному офісі ПАТ "Укргазвидобування" в Києві.

Олег Прохоренко очолює "Укргазвидобування" з червня минулого року. Від початку цього року йому встановлено оклад у розмірі 398 тисяч гривень. Окрім того, йому нараховують щомісячну премію - 75%, надбавку за інтенсивність праці - 50%, надбавку за роботу із секретними документами - 15%. Тож Прохоренко отримує майже мільйон гривень за місяць. Сам він вважає таку зарплату справедливою.

Роботу Прохоренка експертне середовище оцінює добре, проте кілька фінансово-промислових груп і народних депутатів домагаються його звільнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram