ГоловнаЕкономікаДержава

Войцех Бальчун заступив на посаду голови "Укрзалізниці"

Польському фахівцю знадобився майже місяць, щоб почати працювати

Поляк Войцех Бальчун 16 травня заступив на посаду голови правління компанії "Укрзалізниця".

Як повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" у прес-службі "Укрзалізниці", нового голову представив колективу компанії міністр інфраструктури України Володимир Омелян вранці в понеділок.

Нагадаємо, Бальчун переміг на відкритому конкурсі з відбору голови УЗ, 20 квітня уряд затвердив його кандидатуру.

Раніше Бальчун вивів польську залізницю PKP Cargo зі збитків у 100 млн злотих до прибутку у 500 млн. Провів реформу компанії, вивів її на IPO і пішов у відставку. В останні чотири роки очолював наглядову раду польської авіакомпанії LOT. Бальчун також є лідером рок-гурту Chemia.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" знаходиться 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів. На частку УЗ припадає близько 60% обсягу вантажних і 38% пасажирських перевезень в Україні. Товарні перевезення металу і руди склали 58% від обсягу вантажоперевезень у 2014 році, будівельні матеріали - 15%, зерно - 8%. "Укрзалізниця" є одним із найбільших роботодавців в Україні, на підприємстві працюють понад 300 тис. осіб.

Раніше посаду в.о. голови правління УЗ обіймав Євген Кравцов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram