ГоловнаЕкономікаДержава

Глава ФДМ назвав передбачувану виручку від продажу обленерго

Ціни будуть "абсолютно підйомні"

Глава ФДМ назвав передбачувану виручку від продажу обленерго
Игорь Билоус, руководитель ГФСУ
Фото: сайт ГФСУ

Держава планує отримати від продажу усіх обленерго близько 300 мільйонів доларів.

Про це заявив глава Фонду держмайна Ігор Білоус, повідомляє ZN.UA.

"Що б ми хотіли отримати? Мільйонів 300 за усі ці компанії. Але наше завдання полягає в тому, щоб стимулювати конкуренцію. Для цього нам потрібна реформа регулювання. Хоча і без неї зацікавлених осіб багато. Повірте. Це цікавий і зрозумілий бізнес", - зазначив Білоус.

За його словами, це будуть "абсолютно підйомні" ціни для інвесторів.

"Ціни будуть абсолютно нормальними. Тернопіль стартуватиме в районі 20 млн дол. За пакет, Хмельницький - у районі 30 млн дол. Це абсолютно підйомні цифри для потенційних інвесторів, не 130-150 млн. А в перспективі, до речі, той же Тернопіль може коштувати і 50 млн. У цьому випадку є абсолютно нормальний зазор на інвестиційний обрій", - зазначив глава ФДМ.

Ігор Білоус вважає, що кожен потенційний покупець відразу бачить, що ще 20 млн потрібно на оновлення мереж та іншої інфраструктури.

Говорячи про оцінку вартості щодо "Запоріжжяобленерго", Білоус наголосив, що це важкий об'єкт через те, що він знаходиться у промисловій зоні, і основні споживачі там якраз промислові компанії".

"Я можу вам сказати, що" Харківобленерго "буде продаватися дорожче, ніж Запоріжжя, через численні борги компанії. А борги потрібно віддавати. Але стартова ціна буде понад мільярд гривень. Точніше поки не скажу. Тим більше, що ми говоримо про початкову вартість. На мою думку, і за Харків, і за Запоріжжя буде боротьба на торгах", - заявив глава ФДМ.

Нагадаємо, наприкінці березня суд визнав недійсним другий договір між ВАТ "Запоріжжяобленерго" та компанією "Енергомережі", яка пов'язана з братами Суркісами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram