ГоловнаЕкономікаДержава

Україна відсудила в Росії нафтовий танкер "Таманський"

25 травня судно прибуло в порт Іллічівська.

Україна відсудила в Росії нафтовий танкер "Таманський"
Нефтяной танкер "Томанский"
Фото: minagro.gov.ua

Україна після 10 місяців судових розглядів України відсудила в Російської Федерації нафтовий танкер "Таманський".

Про це заявив голова Держрибагентства Ярема Ковалів, повідомляють на сайті Мінагрополітики та продовольства.

"Після 10-місячної боротьби з РФ і офшорними фрахтувальниками-шахраями Держрибагентству вдалося повернути державі актив - нафтовий танкер "Таманський" вартістю близько $1 млн", - розповів він.

25 травня "Таманський" прибув у порт міста Іллічівськ.

Поверненню судна в Україні передував тривалий судовий процес у Туреччині з офшорним фрахтувальником Сowen Management S.A. (Багамські о-ви), афільованим з РФ. Фрахтувальник створив штучну заборгованість за ремонт судна і на її підставі намагався незаконно продати судно через виконавчу службу Туреччини.

"Завдяки рішучим діям Держрибагентства, ДП "Керченський морський рибний порт" (Київ, Україна) і Генерального консульства України в Туреччині судовий процес завершився на користь України. Найскладнішим, звичайно ж, був суд - довести незаконність майнових претензій на "Таманський" і фінансових претензій фрахтувальника, порушення норм морського права. Однак усе вдалося. 6 травня 2016 року суд Стамбула зняв арешт із судна, і 21 травня "Таманський" попрямував в Україну", - зазначив Ковалів.

Нагадаємо, танкер "Таманський" арештували після того, як перед фрахтувальником було створено фіктивну заборгованість. Готувався його продаж за 1 млн доларів на аукціоні нібито для погашення заборгованості перед фрахтувальником. У березні Туреччина визнала арештоване судно українським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram