ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман пригрозив звільненнями за саботаж ProZorro

У 2016 році усі держзакупівлі мають бути переведені на електронну систему

Гройсман пригрозив звільненнями за саботаж ProZorro
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попередив, що уряд звільнятиме керівників державних установ, які будуть саботувати проведення державних закупівель через систему ProZorro.

Про це він сказав на засіданні Кабміну в середу.

"Я думаю, що буде абсолютно справедливо, якщо всі, хто не перейде з 1.08 на публічну систему, їх керівники мають бути звільнені. Там, де ми приймаємо рішення про призначення, мусимо всіх звільнити", - заявив Гройсман.

Прем'єр зазначив, що система електронних закупівель принесе державі значне заощадження. "Нехай рука всохне купувати, скажімо, цукор на 40 відсотків дорожче. Що це за 40 відсотків? Це мільярди, які забрали у пенсіонерів і армії. Мільярди! Тому я не хочу ніяких виправдань слухати", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, що протягом 2016 року всі державні закупівлі мають бути переведені на систему держзакупівель ProZorro. Через неї будуть проводити закупівлі товарів і послуг вартістю від 200 тисяч гривень і закупівлі робіт вартістю від 1,5 млн гривень. Запуск системи відбудеться у 2 етапи: з 1 квітня - для центральних органів виконавчої влади; з 1 серпня - для інших клієнтів.

Інтерв'ю з ідеологом ProZorro Максимом Нефьодовим можна прочитати на LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram