ГоловнаЕкономікаДержава

Дніпропетровська область заощадила у ProZorro суму, що дорівнює бюджету міста

Регіон є одним із лідерів переходу на електронні держзакупівлі

Дніпропетровська область заощадила у ProZorro суму, що дорівнює бюджету міста
Фото: dyvys.in

За п'ять місяців 2016 року Дніпропетровська область заощадила на торгах у ProZorro 67 мільйонів гривень. Ця сума дорівнює річному бюджету такого промислового міста, як Покров (колишнє Орджонікідзе).

Про це повідомив у середу голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко під час засідання Кабінету Міністрів України.

"Ми не стали чекати ухвалення необхідних законів, а просто проявили політичну волю і одними з перших в Україні почали працювати в системі Prozorro. Розуміли, це дійсно потрібно, і вже сьогодні маємо красномовні результати", - цитує Резніченка його прес-служба.

Дніпропетровська область вже зареєструвала у ProZorro 18,5 тисячі лотів майже на 775 мільйонів гривень. Планова економія від цих торгів - щонайменше 67,8 мільйонів гривень, пояснив він.

"У Дніпропетровській області дуже хороші результати впровадження системи ProZorro. Цей регіон зміг заощадити суму, що дорівнює бюджету цілого міста. Ми розуміємо, що це десятки мільйонів гривень. Заощаджені кошти йдуть на зарплати, дороги, дитячі садки. Ось система, яку треба впроваджувати і вести далі", - підкреслив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

У ДніпроОДА кожен директор несе персональну відповідальність за роботу в ProZorro. Раз на місяць в адміністрації проводять колегії, де структурні підрозділи звітують про роботу в електронній системі. Якщо хтось із керівників не може впоратися, приймаються кадрові рішення.

Крім того, щомісяця проводять семінари для підприємців і державних службовців. На сьогодні проведено 38 таких семінарів. Створено спеціальну гарячу лінію, на яку можна повідомляти про зловживання чиновників на держзакупівлях.

Впроваджувати систему електронних закупівель Prozorro на Дніпропетровщині почали у серпні 2015 року. Сьогодні область на другому місці в країні за кількістю успішно завершених у ProZorro торгів після Київської міської державної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram