ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" запропонував "Газпрому" відновити постачання газу в Україну (оновлено)

Йдеться про друге півріччя 2016 року і перший квартал 2017 року

"Нафтогаз" запропонував "Газпрому" відновити постачання газу в Україну (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Російська компанія "Газпром" заявила, що отримала лист від "Нафтогазу України", в якому йдеться про плани відновити імпорт природного газу.

Про це журналістам у вівторок сказав голова "Газпрому" Олексій Міллер.

"Учора ми отримали офіційний лист від керівника "Нафтогазу України" з проханням про відновлення постачання російського газу. Йдеться про дев'ять місяців: друге півріччя 2016 року і перший квартал 2017 року. Тобто про всю майбутню зиму і період підготовки до неї", - цитує Міллера російське агентство ТАСС.

Росія продає газ Україні на умовах передоплати.

Оновлення. "Нафтогаз України" підтвердив, що запропонував "Газпрому" відновити постачання газу.

Для цього сторони муситимуть підписати доповнення до контракту на період наступних трьох кварталів. При цьому запропонована ціна має бути нижчою, ніж у європейських постачальників.

"Позиція "Нафтогазу" є незмінною протягом останніх півтора року: закупівля газу у "Газпрому" можлива, якщо російська компанія запропонує нижчу ціну, ніж європейські постачальники "Нафтогазу". "Нафтогаз" вважає економічно обґрунтованою ціною газу від "Газпрому" ціну на рівні "хаб мінус транспорт", - йдеться у повідомленні компанії.

Компанія також повідомила, що очікує найбільш привабливі цінові умови на європейському ринку газу протягом третього кварталу, тому наразі закупівлі імпортного газу скорочено.

Нагадаємо, "Газпром" не постачає газ в Україну з 25 листопада 2015 року, оскільки "Нафтогаз" вважає його ціну завищеною.

У другому кварталі 2016 року російський газ коштує менш ніж 180 доларів за тисячу кубометрів, але Україна вважає, що його ціну слід знизити до 160-170 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram