ГоловнаЕкономікаДержава

У Кабміні задумали нову податкову реформу

Робоча група за участю Южаніної і Насірова збереться вже в четвер.

У Кабміні задумали нову податкову реформу
Нина Южанина
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Володимир Гройсман доручив створити робочу групу для розробки законопроекту податкової реформи.

Про це йдеться на сайті уряду.

До складу робочої групи увійдуть голова Комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, голова Державної фіскальної служби Роман Насіров і представники експертного середовища.

Перше засідання групи відбудеться у четвер, 9 червня.

Гройсман вважає, що податкову реформу потрібно провести якомога швидше, після чого накласти мораторій на будь-які зміни податкового законодавства.

"Ми повинні напрацювати підходи до якісної податкової реформи і здійснити її якомога швидше. Ці зміни слід ухвалити так, щоб, з одного боку, і держава, і бізнес мали достатньо часу підготуватися до їх упровадження, а з іншого боку - треба накласти мораторій на будь-які зміни податкового законодавства на 3-5 років. Це дасть бізнесу необхідну прогнозованість", - вважає прем'єр.

Нагадаємо, уряд Арсенія Яценюка протягом усього минулого року готував податкову реформу. У результаті частина пропозицій уряду через парламент не пройшла. Податкова реформа звелася до зниження ставки єдиного соціального внеску з одночасним підвищенням штрафів, зрівнянням прибуткового податку зі звичайних і великих зарплат, до суворіших умов для спрощенців.

Паралельно в парламентському комітеті з питань податкової та митної політики під керівництвом Ніни Южаніної розробили альтернативний проект податкової реформи з різким зниженням ставок. Однак цей проект забракував МВФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram