ГоловнаЕкономікаДержава

Митникам треба підвищити зарплату до рівня поліцейських, - Біленко

"Митник отримує 2000 гривень, а поліцейський - 10, це різні галактики"

Митникам треба підвищити зарплату до рівня поліцейських, - Біленко
Инна Биленко

Заробітну плату рядового працівника митниці слід підвищити хоча б до рівня зарплати поліцейського.

Таку думку висловила голова ГО "Митний контроль" Інна Біленко в ефірі 112 каналу, представляючи свою позицію щодо того, як має розвиватися українська митниця. "По-перше, ліквідувати внутрішні митниці і перенести митне оформлення на кордон. По-друге, збільшити заробітну плату митникам. Це можливо за рахунок зменшення кількості працівників всередині країни", - зазначила Біленко.

Голова "Митного контролю" вважає, що зарплату митника треба прирівняти до рівня зарплати хоча б нового поліцейського. "Це не розумно, що митник отримує 2000 гривень, а поліцейський - 10, це різні галактики. Якщо розглядати ставлення до митників і нових поліцейських на законодавчому рівні, побачимо повну несправедливість", - зазначає Біленко.

За її словами, поліцейським за законодавством може стати будь-яка людина без освіти і досвіду, тоді як вимоги до митників надмірно жорсткі. "Зверніть увагу, які вимоги висуваються до кандидатів і там, і там? Щоб потрапити в поліцію, навіть вища освіта не обов'язкова, а держслужбовцям-митникам треба пройти всі кола пекла. Зокрема, щоб зайняти посаду, інспектор повинен мати вищу освіту особливого напряму, пройти спецперевірку і мати знання з митної справи. Крім того, там є і вікові обмеження", - резюмувала керівник "Митного контролю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram