ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР може купити частину ОПЗ

Конкурс відбудеться 26 липня.

ЄБРР може купити частину ОПЗ
Фото: tsn.ua

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) може придбати міноритарний пакет акцій Одеського припортового заводу (ОПЗ).

Про це в інтерв'ю виданню "Деловая столица" сказав голова Фонду державного майна Ігор Білоус. Його запитали, чи серед потенційних покупців ОПЗ є тільки західні компанії.

"Так, і не просто західні компанії, а з хорошими позиціями на світовому ринку добрив. ЄБРР підтримує приватизаційний процес, обіцяв допомогти покупцеві борговим фінансуванням, а можливо, навіть купити міноритарний пакет. Варіанти обговорюють", - відповів Білоус.

За його словами, конкурс з продажу держпакету акцій призначено на 26 липня.

"Конкурс призначено на 26 липня. Закривати угоду будемо в серпні. Я дуже сподіваюся, що до вересня гроші вже будуть у бюджеті", - сказав він.

За словами голови ФДМ, 10 компаній гарантовано візьмуть участь у приватизації. Білоус прогнозує, що загальне число учасників конкурсу сягне не менш ніж 15.

Нагадаємо, 18 травня уряд затвердив умови приватизації Одеського припортового заводу, давши тим самим старт продажу. Умови конкурсу передбачають не менш ніж двох учасників, один з яких повинен бути нерезидентом України. Завод не можуть продати російським інвесторам.

Стартову ціну державного пакету акцій (99,6%) ОПЗ оцінювач визначив у розмірі 13,175 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram