ГоловнаЕкономікаДержава

У ФДМ вважають, що "Центренерго" вигідніше продавати частинами

"Трипільську ТЕС можуть купити іноземці, Зміївську - теж, а з Вуглегірською - можна почекати"

У ФДМ вважають, що "Центренерго" вигідніше продавати частинами
Фото: obozrevatel.ua

Фонд державного майна розглядає можливість продажу трьох теплових електростанцій - Вуглегірської, Зміївської та Трипільської, які входять до складу енергокомпанії "Центренерго", окремо.

Про це на зустрічі з журналістами повідомив голова фонду Ігор Білоус, інформує УНІАН.

"Існує така думка, що частинами "Центренерго" буде вигідніше продати, ніж цілком... Очевидно, що Трипільську ТЕС можуть купити іноземці, Зміївську - теж, швидше за все, а Вуглегірську - сьогодні не можу сказати, але з нею ми можемо почекати", - сказав він.

При цьому він зазначив, що такий механізм продажу енергооб'єктів ще не опрацьований до кінця і  обговорюватиметься на міжнародній енергетичній конференції з інвесторами 30 червня.

Голова ФДМ зазначив, що відомство вже почало інвентаризацію і аналіз діяльності "Центренерго" в рамках підготовки 78,3% її акцій до приватизації.

Нагадаємо, наприкінці лютого Міністерство енергетики та вугільної промисловості передало 78,3% акцій "Центренерго" Фонду держмайна для приватизації. У травні ФДМ вкотре переглянув плани щодо приватизації "Центренерго" і висловив намір продати держпакет акцій "Центренерго" у 1-му кварталі 2017 року, тоді як раніше планувалося виставити на аукціон акції цього підприємства у листопаді 2016 року.

ПАТ "Центренерго" є одним із провідних виробників електроенергії в Україні. До складу компанії входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська та Трипільська, їхня сумарна встановлена проектна потужність становить 7665 МВт - 14% генерувальної потужності України. "Центренерго" постачає електроенергію в Київську, Харківську і Донецьку області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram