ГоловнаЕкономікаДержава

Hyundai запропонувала Україні проекти оновлення міського транспорту і виробництва швидкісних поїздів

Компанія шукає надійних українських партнерів.

Hyundai запропонувала Україні проекти оновлення міського транспорту і виробництва швидкісних поїздів
Чон Иль Йон
Фото: стоп-кадр трансляции

Корейська компанія Hyundai Corporation готова запропонувати Україні програму комплексного оновлення міського транспорту і поліпшення інфраструктури.

Про це в рамках міжнародного форуму "Економічне співробітництво Україна - Корея", організованого Посольством Республіки Корея в Україні, Інститутом Горшеніна і Ernst & Young, розповів голова представництва компанії Intercorporation в Україні Чон Іль Йон. Саме ця компанія є головною для ведення закордонної діяльності корпорації Hyundai і поставила в Україну 10 швидкісних поїздів Hyundai.

За його словами, компанія планує розширювати коло діяльності в Україні шляхом реалізації двох наступних потенційних проектів: створення виробничих потужностей для виробництва швидкісних електропоїздів і локомотивів разом з українськими партнерами і комплексне рішення для модернізації міського транспорту і поліпшення інфраструктури разом з "частковою локалізацією і наданням повного технічного обслуговування".

Компанія розглядає можливість фінансування цих проектів Корейським експортно-імпортним банком, а також Фондом економічного співробітництва BCF під державні гарантії українського уряду.

Наразі, вважає Чон Іль Йон, необхідно створити схему виробництва з надійними українськими партнерами, для цього корейські фахівці приїжджали наприкінці травня в Україну, щоб вивчити стану міських транспортних парків і інфраструктури і провести кілька зустрічей з потенційними партнерами.

"Ми думаємо, що за допомогою наших проектів Україна отримає оновлення міського транспорту, поліпшення інфраструктури, передачу наших технологій і створення нових робочих місць для українських підприємств, надходження податків до бюджету і подяку громадян", - заявив Чон Іль Йон.

При цьому він зазначив, що дуже важливо обговорити проекти на високому державному рівні. А для їх реалізації буде створено робочу групу, куди увійдуть представники обох країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram