ГоловнаЕкономікаДержава

Рада розблокувала підписання закону про зниження акцизів на авто

Закон набуде чинності першого числа місяця, наступного після місяця опублікування.

Рада розблокувала підписання закону про зниження акцизів на авто
Фото: LB.ua

Верховна Рада в четвер відхилила проект постанови №3251-П про скасування закону про різке зниження акцизів на старі авто.

На його підтримку виступив тільки один депутат, проти проголосували 125 осіб. Тож парламент розблокував підписання цього закону. Спікер Андрій Парубій пообіцяв зробити це просто в залі.

Проект постанови №3251-П вніс у Раду депутат Дмитро Святаш (Група "Відродження"), пов'язаний з автомобільною корпорацією АІС. За регламентом, спікер парламенту не може підписати прийнятий закон і направити його на підпис Президентові, щоб документ набув чинності, поки не буде проголосовано проект постанови про його скасування.

Тому підписання закону про різке зниження акцизів на старі авто було заблоковано до сьогодні.

Закон про зниження акцизів (у 2-28 разів залежно від об'єму двигуна) на старі автомобілі набуде чинності з першого числа місяця, наступного після місяця опублікування, тобто з 1 липня 2016 року, якщо закон підпишуть і опублікують у червні.

Пільгова акцизна ставка буде чинною до кінця 2018 року.

Нагадаємо, 2015 року в Україні поставили на первинну реєстрацію 14,2 тис. старих автомобілів, що вчетверо більше порівняно з 2014 роком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram