ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк розробляє нову стратегію підтримки України

Директор СБ у справах України йде зі своєї посади в зв'язку з плановою ротацією.

Світовий банк розробляє нову стратегію підтримки України
Фото: ppblog.ru

Політика Світового банку щодо України не зміниться після зміни регіонального директора, але банк працює над новою стратегією підтримки нашої країни в зв'язку з тим, що термін дії поточної стратегії закінчується.

Про це повідомив директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фан в інтерв'ю УНІАН.

Відповідаючи на запитання про зміну політики банку стосовно України після його відходу з посади регіонального директора у зв'язку з плановою ротацією, Фан сказав: "Абсолютно ні. Це важливо для міжнародних інститутів - директор змінюється, а політика - ні".

"У групи Світового банку є стратегія підтримки України, і невдовзі час дії поточної стратегії закінчиться. Ми перебуваємо в процесі підготовки нової стратегії", - додав він.

За словами Чімяо Фана, нова стратегія базується на аналізі ключових моментів і перешкод для стабільного економічного зростання, а також на пріоритетні заходи українського уряду і зацікавленості в проведенні реформ.

Нагадаємо, Світовий банк є одним із найбільших інвесторів в Україну. Зокрема, один з останніх проектів банку передбачає виділення 560 млн доларів на ремонт траси Полтава-Харків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram