ГоловнаЕкономікаДержава

Аналітик UniCredit Bank: прийнятний рівень фінансування від МВФ у 2016 році - від $2 млрд

Без реформ українська економіка ризикує залишитися на дні.

Аналітик UniCredit Bank: прийнятний рівень фінансування від МВФ у 2016 році - від $2 млрд

Аналітик UniCredit Bank в Україні Олександр Приходько вважає, що 2 млрд доларів США - прийнятний рівень фінансування України з боку МВФ у 2016 році. Про це він заявив у коментарі LB.ua для статті Діани Манучарян.

"Зростання доходів бюджету сповільнюється в міру зниження інфляції, а витрати, пов'язані з фінансуванням Пенсійного Фонду і субсидій, зростають у рази. В уряду значно збільшилася потреба в залученні фінансування на покриття касових розривів порівняно з минулим роком. З огляду на всі ризики, на мою думку, прийнятним буде рівень фінансування від МВФ у розмірі від 2 мільярдів доларів США в другій половині 2016 року, що дозволить забезпечити більш комфортний рівень золотовалютних резервів", - пояснив Олександр Приходько.

При цьому аналітик наголошує на важливості здійснення реформ (і пов'язаного з ними фінансування МВФ) для відновлення зростання економіки в 2017-му і наступні роки.

"Реальний сектор економіки відновлюється дуже слабо. У травні 2016 року крихке зростання економіки, яке Україна демонструвала в березні-квітні, вже почало сповільнюватися. Наприклад, промислове виробництво в квітні 2016 року зросло на 3,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року, а вже в травні зростання промвиробництва становило всього лише 0,2%. Українська економіка дійсно досягла дна, але ризикує на цьому дні залишитися", - зазначив Олександр Приходько.

Нагадаємо, економіст Олена Бєлан припустила, що МВФ може затримати фінансування України після виділення 1,7 млрд доларів у 2016 році через низьку підтримку реформ Верховною Радою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram