ГоловнаЕкономікаДержава

Директор ЧАЕС став фігурантом кримінальної справи

Слідство розслідує розкрадання коштів, які виводилися через рахунки церкви у Славутичі

Директор ЧАЕС став фігурантом кримінальної справи
Фото: Макс Требухов

Головне слідче управління Національної поліції з 5 жовтня 2015 року розслідує кримінальне провадження про факти розтрати держкоштів керівництвом ДСП "Чорнобильська АЕС".

Про цю справу стало відомо виданню "Наші гроші" з судового реєстру.

Слідство вважає, що частина міжнародної технічної допомоги, яку ЧАЕС отримує у вигляді грошових коштів на придбання будматеріалів, приладів, металоконструкцій, розкрадалася керівництвом підприємства. Крім того, поліція має підозри з приводу того, що як мінімум з 2012 року відбуваються розкрадання на тендерах: підприємство укладало угоди про демонтаж радіоактивного металу, які виконувалися не в повному обсязі, а потім він продавався за заниженою ціною.

Легалізація коштів, отриманих таким чином, відбувалася через рахунки Свято-Іллінського храму міста Славутича, звідки гроші йшли на рахунки іноземних підприємств. Одне з них - естонська МАСТЕ GZU OU, пов'язана з родичами директора ЧАЕС Ігоря Грамоткіна.

За версією слідства, Грамоткін є безпосереднім організатором незаконного переказу коштів за демонтаж металу, який в дійсності не виконувався, а також його подальшої реалізації за заниженими цінами.

Нагадаємо, що Грамоткін керує ЧАЕС з серпня 2005 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram