ГоловнаЕкономікаДержава

Прем'єр Китаю розповів про методи боротьби з економічною кризою

Лі Кецян виступив з програмною промовою на Літньому Давосі 2016 у Тяньцзіні.

Прем'єр Китаю розповів про методи боротьби з економічною кризою
Прем'єр Держради КНР Лі Кецян (ліворуч)
Фото: Xinhua/Pang Xinglei

Прем'єр Китайської Народної Республіки Лі Кецян розповів, яким чином економіка Китаю залишається стабільною в умовах економічної кризи, під час форуму Нових Чемпіонів (Літнього Давосу), який проходив у цьому році в Тяньцзіні з 26 по 28 червня. Основні тези його виступу можна прочитати на сайті LB.ua.

"Китайська економіка в останні роки стикається із зростаючою тенденцією до зниження, але Китай не вдавався до безладних стимулів. Замість цього, він працював над вивченням нових моделей макроконтролю, зростанням нової економіки, а також розвитком нових рушійних сил зростання, удосконалюючи при цьому традиційні. Як наслідок, Китай зберіг стабільний економічний розвиток, увійшовши до списку найбільших економік світу за темпами зростання, а також досяг позитивного прогресу в структурному пристосуванні", - сказав Лі Кецян.

У першому кварталі ВВП Китаю виріс на 6,7%, у другому також зафіксовано стійке зростання. Ситуація з безробіттям стабільна. Структура і якість економіки покращилися, перераховував прем'єр.

"Споживання і сектор послуг стали рушійними силами економічного зростання. Швидкозростаюча нова економіка зіграла вирішальну роль в цьому процесі. Китай вжив заходів для раціоналізації адміністрації, делегування повноважень і заохочення масового підприємництва та інновацій. Сьогодні щодня створюються близько 40 тис. нових суб'єктів ринку, в тому числі понад 13 тис. нових підприємств. Це зростання більше, ніж в попередні два роки. Відбувається швидкий розвиток нових технологій, нових галузей промисловості, форм бізнесу і нових бізнес-моделей. Це стало потужною підтримкою для зростання, економічних перетворень і модернізації", - сказав прем'єр КНР.

При цьому він визнає, що в економіці Китаю залишаються проблеми, але "для китайської економіки завжди існує більше надій, ніж складнощів".

Нагадаємо, прем'єр Китаю закликав країни світу до тіснішої співпраці в економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram