ГоловнаЕкономікаДержава

Арештований у рамках справи Курченка ОНПЗ готовий до запуску та зберіг колектив, - гендиректор

Завод може забезпечити роботою 800-850 осіб

Арештований у рамках справи Курченка ОНПЗ готовий до запуску та зберіг колектив, - гендиректор
Фото: www.autocentre.ua

Державне підприємство "Укртранснафтопродукт" готує до запуску Одеський нафтопереробний завод, який у рамках кримінальної справи Сергія Курченко майже два роки був у вимушеному простої.

Про це заявив генеральний директор “Укртранснафтопродукту” Олександр Горбунов на круглому столі, організованому Спеціальною контрольною комісією ВР “Приватизація підприємств нафтопереробної галузі України”.

За словами Горбунова, виробнича потужність ОНПЗ - 2,8 млн. тонн нафтопродуктів на рік. Він може забезпечити роботою 800-850 осіб. Робота заводу дозволить регулярно відраховувати до державного та обласного бюджету значні суми.

“Наразі ОНПЗ може випускати бензин євро-5 і євро-4, але після модернізації може випускати і дизельне пальне євро-5. Головна перевага цього заводу в тому, що він знаходиться біля всіх терміналів, відповідно, ми можемо приймати нафту з морських терміналів і працювати з нею”, -- сказав Горбунов.

Він також повідомив, що “Укртранснафтопродукту” вдалося зберегти колектив ОНПЗ, який працював там ще до арешту. Це 60 людей, усі вони вчасно отримують зарплату, заборгованостей немає.

За словами Горбунова, “Укртранснафтопродукт” активно співпрацює з “Укртранснафтою” та працює над питанням отримання нафти і прокачування її на ОНПЗ.

Як відомо, ОНПЗ простоював з 2014 року. Відсутність господарської діяльності призвела до накопичення боргів за комунальні послуги і електроенергію. У грудні 2015 року за рішенням Приморського районного суду м.Одеса “Укртранснафтопродукт” прийняв на оперативне управління ОНПЗ і почав наводити там порядок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram