ГоловнаЕкономікаДержава

Данилюк допускає виділення МВФ Україні $4,3 млрд до кінця року

Зберігається ймовірність того, що МВФ розгляне українське питання в липні.

Данилюк допускає виділення МВФ Україні $4,3 млрд до кінця року
Фото: tsn.ua

Міжнародний валютний фонд може розглянути виділення Україні чергового траншу в липні, а до кінця року можливе отримання Україною $4,3 млрд, вважає міністр фінансів Олександр Данилюк.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

"Стосовно МВФ ми маємо попередній план - це $4,3 млрд у трьох траншах, і ми розраховуємо отримати всі три", - зазначив Данилюк.

За його словами, для цього оцінять проведення Україною реформ, і це стане позитивним сигналом для інших міжнародних фінансових організацій та іноземних інвесторів.

Він також повідомив, що в липні зберігається ймовірність того, що МВФ розгляне українське питання. Якщо ж цього не станеться в липні, то, найімовірніше, МВФ розгляне виділення Україні допомоги наприкінці серпня. Нагадаємо, востаннє Україна отримувала транш від МВФ у серпні 2015 року.

Місія МВФ працювала в Україні востаннє з 10 по 18 травня, після чого заявила про виділення Україні чергового траншу в липні.

Нацбанк і Мінфін очікують наступного траншу від МВФ в розмірі $1 млрд у липні, у Фонді

припускають перенесення рішення щодо України на серпень. За словами спікера МВФ, усі необхідні закони для цього перегляду програми Верховна Рада прийняла. Однак для успішного виконання всієї програми слід ухвалити цілу низку законів протягом найближчих кількох місяців.

12 липня Данилюк заявив про

завершення перемовин з МВФ про черговий транш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram