ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" заявив про готовність до переговорів із "Газпромом"

НАК готова взяти участь у цій зустрічі найближчим часом.

"Нафтогаз" заявив про готовність до переговорів із "Газпромом"
Фото: EPA/UPG

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" готова відновити переговори з російським "Газпромом" про постачання газу.

Про це повідомляє офіційний сайт "Нафтогазу".

"Нафтогаз України" підтверджує свою готовність відновити тристоронні переговори з ВАТ "Газпром" для обговорення термінів постачання російського газу, як запропонував віце-президент Єврокомісії Марош Шевчович", - йдеться в повідомленні.

"Ми вдячні Єврокомісії за готовність допомагати в проведенні тристоронніх переговорів", - заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв.

За його словами, "Нафтогаз" готовий взяти участь у цій зустрічі найближчим часом у місці, зручному для всіх учасників переговорів.

Нагадаємо, "Газпром" не постачає газ в Україну з 25 листопада 2015 року, оскільки "Нафтогаз" вважає його ціну завищеною.

У другому кварталі 2016 року російський газ коштує менш ніж 180 доларів за тисячу кубометрів, але Україна вважає, що його ціну слід знизити до 160-170 доларів.

На початку червня "Газпром" заявив про отримання листа від "Нафтогазу України", в якому йдеться про плани відновити імпорт природного газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram