ГоловнаЕкономікаДержава

США виділять Україні $14 млн на просування системи ProZorro

Ця програма спрямована на поліпшення електронного управління в уряді України

США виділять Україні $14 млн на просування системи ProZorro
Фото: ukraine.usembassy.gov

Американське агентство з розвитку USAID має намір виділити уряду України $14 млн для просування в країні електронного управління, зокрема системи державних закупівель ProZorro.

Про це повідомив заступник голови місії посольства США в Україні Джордж Кент, інформує УНІАН.

"Восени цього року USAID почне нову програму, яка називається "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах" (TAPAS). Ця програма з бюджетом $14 млн надасть підтримку поліпшенню електронного управління в уряді України", - сказав Кент.

Кошти буде спрямовано на розвиток технологій, проведення тренінгів та просування системи ProZorro на національному рівні.

Кент також зазначив, що система електронних держзакупівель ProZorro може бути корисною для інших країн у східній Європі.

"Після впровадження минулого року система ProZorro довела свою ефективність у боротьбі з корупцією в державних закупівлях. За участю громадянського суспільства і бізнесу ProZorro може стати справжньою віхою в антикорупційній реформі не тільки тут, але в цілому в регіоні Східної Європи", - сказав Кент.

Нагадаємо, Верховна Рада 25 грудня 2015 року ухвалила закон, що встановлює обов'язкове проведення всіх держзакупівель через систему ProZorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній, а з 1 серпня - для всіх держкомпаній і держорганів.

Економія бюджетних коштів завдяки системі електронних державних закупівель Prozorro у травні 2016 року становила 217 млн гривень при 16,4 тис. проведених тендерів. Очікується, що за підсумками 2016 року використання Prozorro дозволить заощадити близько 5 млрд гривень, у 2017 році - 50 млрд гривень.

Українська система Prozorro отримала міжнародну премію у сфері закупівель World Procurement Awards (WPA) у номінації Public Sector.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram