ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС запустив проект "європеїзації" авіазаконодавства України

Бюджет проекту - 1,6 млн євро.

ЄС запустив проект "європеїзації" авіазаконодавства України
Фото: Макс Левин

ЄС запустив новий проект Twinning, мета якого - допомогти Україні гармонізувати авіаційне законодавство відповідно до норм ЄС.

Церемонія запуску проекту пройшла в п'ятницю в Міністерстві інфраструктури, передає ЦТС.

Проект "Гармонізація законодавства України в галузі сертифікації аеропортів/аеродромів і льотної придатності з відповідними нормами і стандартами ЄС і їх впровадження" включає два напрямки. Перший передбачає удосконалення нормативно-правової бази та технічної компетенції Державіаслужби у сфері аеродромів/аеропортів. Другий напрямок - посилення технічного потенціалу Державіаслужби у сфері підтримання льотної придатності.

Проект фінансується ЄС. Загальний обсяг інвестицій становить 1,6 млн євро.

Протягом 21 місяця експерти з авіаційних структур Іспанії та України обмінюватимуться досвідом. Зокрема, в проекті будуть задіяні 103 експерти з Державного агентства авіаційної безпеки і безпеки польотів Іспанії, а також 81 експерт з Державіаслужби.

Проект передбачає практичну допомогу експертів Іспанії на місцях, навчальні візити та стажування українських фахівців у відповідних установах та організаціях Іспанії.

Керівниками проекту є голова Державіаслужби Олександр Більчук і Еухенія Льоренс Бельтран де Ередіа з Державного агентства авіаційної безпеки і безпеки польотів Іспанії.

Нагадаємо, Україна і ЄС мали підписати Угоду про спільний авіаційний простір ("Відкрите небо"), що дозволила б об'єднати ринки повітряного транспорту і відкрити можливості для пасажирів користуватися більш якісними послугами. Однак підписання документа зависло через так звану "проблему Гібралтару".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram