ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні запрацювала система е-декларування без сертифікації

Тепер розробникам потрібно сконцентруватися на усуненні недоліків.

В Україні запрацювала система е-декларування без сертифікації
Глава НАПК Наталья Корчак, руководитель ООО "Миранда" Юрий Новиков, глава аппарата НАПК Игорь Ткаченко
Фото: facebook.com/korchaknatalya

Сьогодні опівночі на сайті Національного агентства із запобігання корупції запустили систему електронного декларування доходів і майна держслужбовців.

Про це повідомила голова НАПК Наталія Корчак на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Дорогі друзі, як бачите, без політики і без істерики, рівно о 00:00, ми вчасно запустили електронне декларування. Система працює, тепер розробникам потрібно сконцентруватися на усуненні недоліків і отримати сертифікацію", - написала вона.

Тож протягом 60 днів близько 50 тис. чиновників оприлюднять свої декларації, інші держслужбовці будуть заповнювати свої декларації з початку 2017 року.

Нагадаємо, Держспецзв'язку не надала атестат відповідності системі захисту інформації для електронного декларування. НАПК провело екстрене засідання у зв'язку з можливим зривом запуску е-декларування.

Там пообіцяли все ж запустити систему з 15 серпня. Закон про електронне декларування ухвалили в березні. Термін запуску системи в ньому обмежено кінцем року. Чиновники протягом двох місяців після запуску цієї системи повинні вносити свої декларації про доходи в докладну форму на спеціальному сайті. За приховування доходів під час заповнення декларацій передбачено кримінальну відповідальність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram