ГоловнаЕкономікаДержава

Transparency International звинуватила Порошенко в зриві запуску е-декларування

Організація закликала відповідальних чиновників піти у відставку.

Transparency International звинуватила Порошенко в зриві запуску е-декларування

Міжнародна організація боротьби з корупцією Transparecy International звинуватила президента Петра Порошенка у зриві запуску системи електронного декларування доходів.

Про це повідомляє BBC Україна.

Система, в якій чиновники повинні звітувати про свої фінанси, запрацювала 15 серпня, як і було заплановано, але без передбаченої законом сертифікації. На думку правозахисників, це дозволить корумпованим чиновникам уникнути кримінальної відповідальності.

"Я повинен сказати представникам глобального Transparency International, людям, які дуже впливають на інвестиційний рейтинг країни, про те, що наш президент не тримає слово", - заявив виконавчий директор TI-Україна Ярослав Юрчишин.

У своїй заяві організація закликала піти у відставку голову Держспецзв'язку Леоніда Євдоченка і голову антикорупційного агентства Наталію Корчак.

"Ми вважаємо, що це злочинна змова і замовників потрібно шукати на найвищих щаблях влади. Усі, хто зараз відмовчується, фактично є співучасниками цієї змови. Пане Президенте, це звернення до вас", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 15 серпня, в Україні запустили систему електронного декларування доходів. Оскільки Держспецзв'язку не надала атестата відповідності системи захисту інформації для електронного декларування, систему запустили без сертифікації.

Раніше Порошенко пообіцяв не допустити відтермінування запуску е-декларування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram