ГоловнаЕкономікаДержава

Україна відновила імпорт газу з Польщі після аварії на газопроводі

Аварійно-відновлювальні роботи завершили достроково.

Україна відновила імпорт газу з Польщі після аварії на газопроводі
Фото: EPA/UPG

Україна відновила імпорт природного газу з Польщі після завершення ремонту магістрального газопроводу у Львівській області.

Про це повідомив прес-секретар ПАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський у Фейсбуці.

"Сьогодні о 07:00 відновлено імпорт газу з Польщі, режим - 4,25 млн кубометрів, завантаженість коридору - 99%. Аварійно-відновлювальні роботи з ліквідації розгерметизації газопроводу, яка сталася в п'ятницю вранці, завершили достроково - в ніч з суботи на неділю", - написав він.

Нагадаємо, 9 вересня Україна призупинила імпорт газу з Польщі через розгерметизацію магістрального газопроводу діаметром 800 мм у Львівській області. Після того, що сталося, "Укртрансгаз" почав ремонтні роботи, проведення яких було заплановано на три доби. У компанії відзначили, що припинення імпорту газу не вплинуло на постачання імпортного палива в Україну, оскільки можна змінити маршрут закупівель.

Україна перебуває в активній стадії закачування газу в підземні сховища. На сьогодні в ПСГ міститься близько 13 млрд кубометрів газу, до початку опалювального сезону необхідно закачати ще 4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram