ГоловнаЕкономікаДержава

Пашинський: хтось придумав, що Україні замість шоколадної фабрики потрібен патронний завод

Депутат заявив, що ЗСУ не збираються закуповувати патрони.

Пашинський: хтось придумав, що Україні замість шоколадної фабрики потрібен патронний завод
Фото: Макс Требухов

Голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що Збройні сили України в найближчі роки патрони замовляти не будуть.

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

"Хтось придумав, що головне, що нам потрібно, - це замість шоколадної фабрики побудувати патронний завод. Я цитую свою колегу по комітету. Так ось пояснюю: Луганський патронний завод, який був на території України, 100% своєї продукції відправляв на експорт. Ринку збуту всередині України не було", - сказав він.

Депутат стверджує: незважаючи на військові дії в країні, ситуація не змінилася. "Збройним силам України патронний завод не потрібен. Але в нас у суспільстві є така теза: якщо ми побудуємо патронний завод, то ми щось змінимо", - наголосив Пашинський.

Заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Володимир Коробов підтвердив слова Пашинського, але додав, що концерн готовий створити підприємство з виробництва патронів, якщо буде виділено кошти, і на цю продукцію буде попит. "У нас усі передпроектні роботи, всі конструкційні роботи, всі технологічні роботи виконано. Тому якщо буде прийнято рішення і виділено фінансування, ми готові почати це будівництво", - сказав він.

Нагадаємо, раніше в Україні функціонував Луганський патронний завод, який виробляє боєприпаси для стрілецької зброї і який нині розташований на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

У жовтні 2015 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк говорив, що Україна збирається придбати нову лінію для виробництва боєприпасів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram