ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ назвав вражаючими макроекономічні досягнення України

Наступним головним викликом є боротьба з корупцією.

МВФ назвав вражаючими макроекономічні досягнення України
Пол Томсен
Фото: EPA/UPG

Директор європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Пол Томсен назвав вражаючими макроекономічні досягнення України.

"Ми бачимо, що політика перебуває на вірному шляху і відповідає цілям програми. Що це означає? Відверто кажучи, я думаю, якщо ми подивимося на макроекономічні досягнення України - вони дуже вражають", - сказав він 7 жовтня на прес-конференції у Вашингтоні, пише "Укрінформ".

Томсен відзначив досягнення у фінансовій регуляції, введення гнучкого валютного курсу, підвищення цін на енергоносії. Він вважає, що українська влада досягла "значних результатів" в проведенні структурних реформ.

"У підсумку ми маємо відчутну макроекономічну стабілізацію в фінансовій системі і відновлення економічного зростання в Україні", - сказав він.

При цьому Томсен наголосив, що основним питанням для України є боротьба з корупцією. "Головним викликом для української влади є те, що вони повинні дійсно мобілізувати тверду рішучість для подолання проблеми корупції. Я думаю, що це основне для просування вперед", - зазначив представник фонду.

Томсен нагадав, що МВФ висловлював свою стурбованість щодо темпів реформ, спрямованих на зниження корупції. "У зв'язку з цим було кілька ініціатив, в тому числі в поточній програмі, в огляді з України, включаючи вимоги для високопосадовців задекларувати свої активи", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram