ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" чекає на вердикт за позовом проти РФ за кримські активи через 2-3 роки

Андрій Коболєв визнав, що стягнути гроші буде складно.

"Нафтогаз" чекає на вердикт за позовом проти РФ за кримські активи через 2-3 роки
Фото: EPA/UPG

Розгляд позову до РФ на $2,6 млрд за захоплення активів "Нафтогазу" в Криму розтягнеться на два-три роки, заявив голова компанії Андрій Коболєв.

"Я очікую, що цей позов займе від двох до трьох років. Я думаю, шанси на виграш високі", - сказав він в ефірі "5 каналу" в четвер увечері, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коболєв очікує, що виконання позитивного для України рішення арбітражу "буде дуже непростим завданням".

"Важливим нюансом цього позову, якщо порівнювати його, наприклад, з позовом проти "Газпрому" в Стокгольмі, є те, що він проти держави Росія, яка має суверенний імунітет, і виконання цього позову буде дуже непростим завданням, що кардинально відрізняє його від ситуації із "Газпромом", де є юридична особа, яка має активи за кордоном, де можна класичним шляхом примусового стягнення виконати позов", - зазначив він.

"З огляду на позицію Росії на прикладі позову у справі ЮКОС, процес стягнення буде дуже важким і дуже непростим. Практика показує, що такі речі треба робити, тому що, врешті-решт, у якийсь момент часу надається можливість отримати ту компенсацію, яку присуджує суд", - додав Коболєв.

"Нафтогаз" і його дочірні компанії вимагають відшкодувати втрату кримських активів у газотранспортній інфраструктурі, підземних сховищ газу і розміщених у них фізичних обсягів газу, газодобувних активів, у тому числі бурових платформ.

Нагадаємо, арбітражний позов проти Росії "Нафтогаз" подав 17 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram