ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрзалізниця" не визнає нарахованих ДФС боргів на 2 млрд грн

Компанія визнає несплату лише 2,4 млн грн.

"Укрзалізниця" не визнає нарахованих ДФС боргів на 2 млрд грн
Фото: telegraf.com.ua

Оператор українських залізниць "Укрзалізниця" вважає некоректними звинувачення Державної фіскальної служби в несплаті податків підприємствами залізничної галузі на 2 млрд грн.

"ПАТ "Укрзалізниця" наголошує, що не може визнати факт несплати донарахованих податків у зазначеному ДФС обсязі, зокрема, в зв'язку з відсутністю документації за 2013-2015 роки щодо низки підприємств залізничної галузі. Так, у зв'язку з відсутністю значної кількості первинних документів заперечується об'єктивність донарахувань 625 млн грн податків щодо діяльності підприємств Придніпровської залізниці, розташованих в АР Крим", - сказано в повідомленні УЗ.

Підприємства "Укрзалізниці" на сьогодні визнали лише 2,4 млн грн з 2 млрд грн донарахованих податківцями коштів за результатами перевірок діяльності в 2013-2015 роках державних підприємств залізничної галузі, які перебувають у стадії ліквідації. Решта донарахувань податків оскаржують в адміністративному або судовому порядку.

"Укрзалізниця" також нагадує, що компанія є одним із найбільших платників податків у країні.

Нагадаємо, ДФС заявила, що в результаті перевірки "Укрзалізниці" встановила ухилення від сплати податків на суму понад 1,5 млрд грн, у тому числі за рахунок проведення фіктивних транзакцій на понад 200 млн грн. Окрім цього, ДФС заявила, що довела в суді ухилення від сплати податків однією зі структур "Укрзалізниці" - "Укрзалізничпостач", на суму близько 350 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram