ГоловнаЕкономікаДержава

Голова групи стратегічних радників прогнозує зростання ВВП завдяки скасуванню нормативних актів

"За кожним зі скасованих актів стоять потоки і корупційні схеми", - говорить Павло Кухта.

Голова групи стратегічних радників прогнозує зростання ВВП завдяки скасуванню нормативних актів
Павел Кухта
Фото: nv.ua

Скасування 367 нормативних актів дозволить підвищити ВВП на кілька відсотків. Про це сказав заступник голови стратегічної групи радників при Кабінеті Міністрів Павло Кухта під час брифінгу в Кабміні, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Саме тільки рішення про зерно дасть додатковий економічний ефект бізнесу до 2020 року в розмірі приблизно 10 млрд грн, це 0,5% від ВВП. Зростання економіки цього року прогнозується на 1,5%, а наступного - на 2,5%. Якщо ми зможемо прискорити реформу, за кілька місяців нагенеруємо для української економіки кілька додаткових відсотків до ВВП", - говорить він.

"За кожним зі скасованих актів стоять потоки і корупційні схеми. Скасувавши їх, Україна перекриє можливості для корупції", - заявляє Кухта.

"Дерегуляція здатна вирішити ключову проблему низького економічного розвитку, гармонізує відносини між бізнесом і державою і має потужний антикорупційний ефект, потенційно більш потужний, ніж переслідування корупціонерів, бо відрізає можливості для корупції", - говорить він.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет Міністрів вирішив скасувати 367 застарілих постанов і нормативно-правових актів у рамках дерегуляції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram