ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман запропонує Порошенкові звільнити голову ФДМ

"Якби це були мої повноваження, всі були б звільнені!"

Гройсман запропонує Порошенкові звільнити голову ФДМ
Фото: www.kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд буде пропонувати президентові Петру Порошенку звільнити голову Фонду державного майна Ігоря Білоуса.

Про це він сказав на засіданні уряду в середу.

"Я вважаю, що Фонд держмайна потребує жорсткої реанімації. Структура, яка показує себе з усіх боків неефективною. Останній конкурс із приватизації ОПЗ показав, що інституція просто нездатна, повністю нездатна провести ефективну приватизацію, нездатна керувати держмайном. Не належить до повноважень уряду призначення і зміна керівництва, але я б вас звільнив усіх, хто керує фондом. Якби це були мої повноваження, всі були б звільнені!" - заявив Гройсман.

Голову ФДМ призначає і звільняє президент України за згодою Верховної Ради.

Нагадаємо, Білоус очолює ФДМ з травня 2015 року. На цю посаду він прийшов після того, як його зі скандалом звільнили з Державної фіскальної служби.

Також у його активі - робота в інвестбанку UBS, де Білоус очолював український бізнес. Також він трудився в російській компанії "Ренесанс Капітал", де керував інвестиційно-банківським управлінням в Україні та Центрально-Східній Європі. Крім того, він консультував олігарха Віталія Гайдука, а останнє місце його роботи перед держслужбою - консультант в інвесткомпанії "Альтіус".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram