ГоловнаЕкономікаБізнес

Mail.ru Group заробить на соцмережі Facebook

IPO соцмережі принесе інтернет-холдингу найбагатшого росіянина мільйони доларів.

Mail.ru Group заробить на соцмережі Facebook
Фото: webcrunch.ru

Mail.ru Group, яку контролюють найбагатший росіянин Алішер Усманов, і фонди DST, створені Усмановим, Юрій Мільнер (92 місце в російському рейтингу Forbes) та їх партнери, візьмуть участь в IPO соціальної мережі Facebook, продавши частину своїх акцій найбільшої в світі соцмережі.

Фонди DST мають намір реалізувати понад 26 млн акцій, йдеться в проспекті до IPO Facebook. Також фонд DST Global продасть більше 3 млн акцій, DST Global II - понад 1 млн акцій, DST Global III - близько 350 тис. акцій, DST USA - більше 5 млн акцій, DST USA II - більше 15 млн акцій.

DST може отримати під час IPO від $735,2 млн до $919 млн. Mail.ru Group в свою чергу хоче продати 11 млн акцій, що дасть їй $316-394 млн.

Mail.ru і DST входять до числа інвесторів, права яких з участі в управлінні Facebook обмежені. Компанії уклали угоду, згідно з якою право голосувати їх акціями отримав засновник соцмережі Марк Цукерберг. Угода також забороняє Mail.ru і DST купувати активи Facebook, висувати кандидатів у раду директорів і формувати групи з іншими акціонерами.

Нагадаємо, Facebook визначила ціновий діапазон для акцій під час первинного розміщення в $28 - $35, внаслідок чого капіталізація соцмережі може становити $85-95 млрд.

Така оцінка робить Facebook найдорожчою інтернет-компанією на етапі IPO.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram