ГоловнаЕкономікаБізнес

Провайдер "Тріолан" може розколотися на 11 частин

За торговельну марку судяться групи.

Провайдер "Тріолан" може розколотися на 11 частин

Другий за величиною оператор кабельного телебачення в Україні - група "Тріолан" - незабаром може припинити своє існування, пише "Коммерсантъ-Украина".

Група має намір розділитися на окремих провайдерів, повідомив співвласник "Юнікаст Інвест" (надає послуги під ТМ "Тріолан" в Києві) Вадим Сидоренко.

"Фактично оператори вже є абсолютно незалежними, але наразі працюють під єдиним брендом", - розповів він.

Об'єднання було вигідне операторам, які входять у "Тріолан" на етапі активного будівництва мереж в 2009-2011 роках, пояснює Сидоренко. "Тоді це робили переважно фахівці двох перших компаній групи. Зараз у будівництво вже ніхто не інвестує, і всі учасники суттєво зросли, щоб вести бізнес самостійно", - пояснює він.

Ще однією причиною такого рішення стали суперечки за ТМ "Тріолан", які точаться з колишніми партнерами компанії. З осені минулого року право на цю торговельну марку успішно оскаржує компанія "Прес-центр", яка раніше входила в групу.

"Тріолан" був створений 2008 року групою бізнесменів, серед яких учасники ринку називають колишнього главу управління преси та інформації Харківської обласної держадміністрації Олексія Липчанського.

У самому "Тріолані" заявляють, що компанія була створена за кошти від продажу харківського кабельного оператора "Фаворит" найбільшому українському оператору - компанії "Воля" за $30 млн.

Зараз, за оцінками, провайдер посідає четверте місце за кількістю абонентів інтернет-доступу - наприкінці 2011 року їх було близько 220 тис. За словами Сидоренка, щомісячна виручка групи - близько 25 млн грн.

Сьогодні "Тріолан" працює, крім Києва і Харкова, ще в Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Луганську, Полтаві, Сімферополі, Сумах та Чугуєві.

Нагадаємо, найбільшими інтернет-провайдерами в Україні є "Укртелеком", "Воля" та "Київстар".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram