ГоловнаЕкономікаБізнес

Chrome став найпопулярнішим браузером у світі

Браузер Google обійшов конкурента від Microsoft.

Chrome став найпопулярнішим браузером у світі
Фото: flickr.com

Браузер Google Chrome відвоював у Internet Explorer звання найпопулярнішого у світі.

За даними статистики StatCounter, Chrome обійшов програму від Microsoft минулого тижня. До п'ятірки найчастіше використовуваних інтернет-оглядачів також увійшли Firefox, Safari й Opera відповідно.

Із 14 по 20 травня частка Chrome становила 32,76%, а його найближчого переслідувача - IE - 31,94%. Mozilla Firefox, що розташувався на другому місці, за той самий період отримав 25,47%. Apple Safari зайняв четверту позицію (7,08%), а Opera - п'яту (1,74%).

Ба більше, судячи зі статистики, в березні мобільний браузер Google - Android Robot - обігнав Opera і став найпопулярнішим серед користувачів смартфонів.

StatCounter повідомив про перемогу Chrome над IE ще в березні цього року, однак "гуглівський" браузер очолив рейтинг усього на один день. У Microsoft відразу ж висловили незгоду з методикою підрахунку.

Головним аргументом компанії на захист IE стала функція попереднього завантаження сторінок, яка з'явилася в Chrome в червні 2011 року. У Microsoft заявили, що користувачі таких сторінок не бачать, однак їх рахують під час складання рейтингу. З 1 травня StatCounter перестав враховувати цей параметр.

Нагадаємо, друге місце за популярністю браузер Chrome здобув півроку тому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram